Aankomende gastexpositie
Volgende exposant in september is Jos Verheugen, in het kader van het Mondriaanjaar komt hij speciaal uit Parijs om zijn werk in Nederland te laten zien!

Jos Verheugen

Terwijl er op dit moment in het Gemeentemuseum in Den Haag een groot Mondriaan retrospectief te zien is, maakt Jos Verheugen in Galerie Glas + van Marielle Braanker een speelse knipoog naar zijn vermaarde voorganger met zijn serie 'Vrij-naar-Mondriaan'.
In de serie 'Vrij-naar-Mondriaan' van de Parijzenaar Jos Verheugen leiden pimpelmezen en boomkikkers de weg door Mondriaans neo-plasticisme. In de bruisende hoofdstad van Frankrijk ontwikkelde hij naast het "bloed, zweet en tranen", zoals hijzelf de dagelijkse praktijk van de wetenschap omschrijft, een passie voor de schilderkunst. Het atelier van Verheugen in Parijs ligt niet ver van de plek waar Mondriaan een eeuw geleden leefde en werkte. In 2009 schilderde hij op goed geluk een boomkikker in een Mondriaan compositie wat het Parijse publiek aansprak.

Het was het begin van een lange reeks "Vrij-naar-Mondriaan" schilderijen. Het zijn al lang niet meer de roodborstjes en pimpelmeesjes die de abstractie verlevendigen. In grote ambitieuze doeken doorbreken levensgrote zebra's, stoere stieren en weelderige vrouwelijke rondingen de rechtlijnigheid van Mondriaan. Met dit werk maakt Verheugen furore in Parijs en elders in Frankrijk. In Nederland is het nog niet eerder vertoond. De galerie van Marielle Braanker heeft deze septembermaand de primeur voor een eerste kennismaking met deze bijzondere serie.

U bent van harte welkom elke zaterdagmiddag in september tussen 13.30 en 17.00 uur.

 

Voorgaande Gastexposities

   

Angelika Poels
Angelika laat in haar schilderijen haar denkbeelden van deze moderne tijd zien. Het snelle, het vluchtige; beelden die door elkaar heen lopen waardoor vervreemding ontstaat. Bij de serie “ From Selfie to Art “ schildert ze abstract waardoorheen het realisme van de Selfie schijnt. In al haar schilderijen is de vervreemding terug te zien. Poels houdt ervan om te blijven ontdekken, ze zegt: “Ik denk dat ik altijd inspiratie blijf houden omdat ik nieuwsgierig naar de wereld toe kijk en steeds weer enthousiast raak”.

www.artangeel.com

 

 

 

Felix Zekveld
Sinds 2012 is het werk van Felix opgenomen in het CBK Rotterdam. Zekveld is geïnspireerd door de felle en ongebruikelijke kleuren van het noorderlicht. Dit in combinatie met bijzondere personen en dieren in figuratieve vorm worden de schilderijen vaak in pastelkleuren tot leven gebracht. Het werk van de Rotterdammer wordt soms versterkt door het gebruik van sterke oneliners.  De dieren en symbolen die terugkomen in zijn kunst komen steeds meer tot leven naarmate er verf op het doek wordt getoverd.

www.felixzekveld.com

   

Movses Poghosyan & Taron Khachatryan
Poghosyan (1974) en Khachatryan (1983) zijn bekende kunstenaars in Armenië, ze komen allebei uit Vanadzor en geven tevens schilderles aan de Universiteit als docent afd. Schone Kunsten. Ze hebben veelvuldig geëxposeerd in binnen- en buitenland.